Tang Soo Do @ Sport+ Channel, 7/5/2010

Tang Soo Do @ Alter Channel, 9/11/2010

Tang Soo Do @ Mega Channel

23 February 2007

Το Έμβλημα του Tang Soo Do

ΤΟ ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΝΓΚ ΣΟΥ ΝΤΟ

1. Πράσινα φύλλα δάφνης : Τα 14 φύλλα δάφνης σε κάθε πλευρά του εμβλήματος αντιπροσωπεύουν τις 14 πολιτείες της Κορέας, και την πρόοδο της ειρήνης.
2. Κόκκινοι σπόροι : Οι 3 σπόροι που ενώνονται στα φύλλα δαφνών σε κάθε πλευρά του εμβλήματος αντιπροσωπεύουν τα "τρεις χιλιάδες λι" (Κορεάτικη μονάδα μέτρησης – η απόσταση τρέχοντας από το Βορρά στο Νότο) του "Εδάφους της Πρωινής Ηρεμίας" και της επιτυχίας του. Οι 6 σπόροι στο σύνολο αντιπροσωπεύουν τις έξι ηπείρους.
3. Κίτρινη γροθιά : Η κίτρινη γροθιά στο κέντρο του εμβλήματος αντιπροσωπεύει το «Τανγκ Σου Ντο», την πυγμή και τη δικαιοσύνη.
4. Μπλε ιδεόγραμμα σε κίτρινο κύκλο : Ο μπλε χαρακτήρας μέσα στον κίτρινο κύκλο στη βάση του εμβλήματος συμβολίζει το «Μου Ντου Κουάν».
5. Αριστερό και δεξί ιδεόγραμμα : Ο αριστερός κίτρινος χαρακτήρας στο μπλε φόντο στη βάση του εμβλήματος συμβολίζει το «Τανγκ» και ο δεξιός κίτρινος χαρακτήρας στο μπλε φόντο στη βάση του εμβλήματος συμβολίζει το «Σου».
6. Βάση του εμβλήματος : Το βαθύ μπλε χρώμα της βάσης του εμβλήματος συμβολίζει τους 3 ωκεανούς και τις μαύρες ζώνες.
Συνολικά, το έμβλημα συμβολίζει τη διάδοση του «Μου Ντου Κουάν» σε όλα τα δεκατέσσερα κράτη, δηλ., όλη Κορέα, και έπειτα στους ωκεανούς στις έξι ηπείρους του κόσμου.

No comments: